I næsten hele Dansk Glaukom Forenings 25-årige levetid har psykologen Ella Bennetzen stillet sig til rådighed for medlemmerne og deres pårørende, og det er blevet til mange hundrede telefonsamtaler gennem de mange år.
“Ja, det kan blive en skelsættende begivenhed i et menneskes liv, når man pludselig får at vide, at man har fået en kronisk sygdom som Glaukom. Mange føler, at lynet er slået ned i deres liv, og de er tæt på at gå i panik. Jeg kan både støtte patienterne psykisk og med praktiske anvisninger på, hvordan man får et godt liv med sygdommen”, fortæller Ella Bennetzen, der i foreningens regi passer sin telefoniske psykologrådgivning hver torsdag fra kl. 10 til 12 på telefon 23 28 61 38.
“Jeg kan også fortælle og rådgive om andre emner i relation til diagnosen og foreningen, og det er der specielt en del mænd, der benytter sig af, fordi de ofte har lidt sværere end kvinder ved at formulere deres tanker og følelser”, siger Ella Bennetzen, der ofte har kontakt med nogle patienter ind imellem over flere år.
“Også pårørende har ind imellem brug for en snak, når de ikke helt forstår en glaukompatients reaktioner. Der er god brug for den rådgivning, som vi stiller til rådighed gennem Dansk Glaukom Forening. Jeg har mange eksempler på, at øjenlægerne ikke har tid til at give den gode og indgående information, som patienterne har brug for”, slutter Ella Bennetzen.